Vermogenscalculator voor de alp d'Huez

Om effectief te trainen is het belangrijk om te weten wat uw doel is en hoe u dit meetbaar kunt maken. Bij een inspanningstest, waar u deze ook laat doen, krijgt u vaak te horen hoeveel vermogen u maximaal heeft getrapt en vaak ook nog hoeveel vermogen u heeft gefietst op uw (geschatte) omslagpunt. De betekenis hiervan blijft voor u echter vaak onduidelijk. InspanningLoont helpt u graag om uw lichaam beter te begrijpen daarom staat hieronder een handige tool om te berekenen hoeveel een bepaald geleverd vermogen overeenkomt met een snelheid op een vlakke weg of berg op.

Van snelheid berg op naar snelheid op een vlakke weg

Wat weegt u?
kg
Wat weegt uw fiets?:
kg
Wat is het gemiddelde Stijgingspercentage?:
% (de weg over de Alpe d'Huez heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8%)
Met welk tempo verwacht u de berg op te fietsen?
km/u


 

Hier komt uw advies te staan

Het model doet een aantal aannamens om het voor u zo bruikbaar mogelijk te houden. Voor de luchtweerstand en de rolweerstand hebben we vaste getallen genomen. De luchtweerstand is sterk afhankelijk van uw houding op de fiets en de kleren die u aanheeft. De rol weerstand is van veel factoren afhankelijk zoals het type band, de druk in de banden, de assen, naven enz. Ook hier hebben voor u een standaard waarden ingevoerd. Onze tip: Gebruik deze berekening als indicatie.

Het model dat wij gebruiken is gebaseerd op het artikel van Tim Olds (2001). Zoals bij elk model is de uitkomst sterk afhankelijk van wat er in wordt gestopt. U kunt elke waarden invullen die u maar wilt. Het formulier is niet beschermt. U weet zelf of u zinvolle gegevens invoert.

Olds, T (2001) Modelling human locomotion: applications to cycling. Sports medicine; 31(7) : 497-509.